Nejnovější recenze ze sekce Ohřev vody k bazénům
- téměř nic
- hlučné,něco tam rezonuje,
- v žádném případě nemá výkon 5 Kw
nechal jsem se ovlivnit zbytečnými funkcemi které by čerpadlo mnělo mít např chlazení což je nanic potřebuji aby ohřívalo bazén a né ho chladilo dále prý ohřívá do -5 stupňů což je nanic protože na odmrazení výměníku vydá víc energie než na ohřev a kdo by se koupal v zimě,venku 25 stupňů voda v bazénu 26 ráno zapnuto v 9 hod. večer v 21hod ohřáto na 27 stupňů čili za 12 hodin o 1 stupeň bazén 10 kubíků stabilně zakrytý solární plachtou předtím tepelné čerpadlo azuro 3 Kw stejný bazén a podmínky a navečer z 26 byla voda ohřátá na 30 stupňů proto se nenechte nachytat a nekupujte rádoby luxusní tč.
- Nekvalitní výrobek, vydržel sezónu a půl za standartního používání. Reklamace od Marimexu neuznána !
- Možnost modulárního rozšíření, jednoduché sestavení, kupodivu dobře těsní.
- Výrobci bych doporučil vymyslet a přibalit nějaké úchyty na jednotlivé pásy pro případ zavěšení na libovolnou konstrukci, třeba jako doplňkový produkt.
Po zapojení za solární ohřev od Mountfieldu se během tří hodin zvedla teplota o 3 stupně. Bazén 18 kubíků.
- funguje podle představ
- Malý a účinný
Pracuje dle mých představ, dobre
- Malé rozměry
- Volné závity na přírubách
- Naprosto k ničemu
- Vodu neohřívá ani při 30 stupních na přímém slunci se zaplým průtokem celý den (7m3 vody)
- Pouze zvyšuje tlak v pískové filtraci (3000l/hod)
- Zabírá spoustu místa
- Muselo by jich být zapojeno tak 10 v sérii, což by potřebovalo daleko silnější filtraci a stálo majlant
- Vracím, koupil jsem tepelné čerpadlo, které narozdíl od plachty opravdu funguje
Nevyplatí se. Muselo by jich být tak 10 v sérii s velmi drahou filtrací, aby ten průtok zvládla, což stojí daleko více, než tepelné čerpadlo (méně než 10 000Kč) a spotřebou by stejný systém byl srovnatelný.
Vracím.
Zakoupil jsem letos k bazénu 3,6x1m. Nedal jsem na negativní recenze a rozhodně nelituji. V pátek 17.6. napuštěno 10m3 vody z vodovodu 19 stupňů. V neděli 19.6. koupačka voda 28 stupňů. Přes bazén je plachta, z vyhřáté hladiny beru vodu ( horním vývodem v bazénu) do filtrace a soláru přes regulační ventil nastavený na 1/2. Ventil rozhodně doporučuji. Vodu vracím spodním vývodem v bazénu. Tam jsem ještě na plastové sítko nasadil PVC vodácké kolínko 45 úhel (tvoří proud ke dnu a skvěle promíchá vodu. Vše skvěle funguje Nefiltrovat vodu přes solární panel přes noc, voda se tím ochlazuje !!!
spokojenost
- 50mm vstup a výstup vody. Nenabízejí redukci
50mm vstup a výstup tohoto ohřevu nelze nijak propojit do oběhu bazénového čerpadla, které je 40 či 32mm.
Ventil, který k tomuto ohřevu nabízejí a také jsem zakoupil je v klasickém rozměru 40, 32mm.
Bohužel nyní musím zboží vrátit, protože se mi nepodařilo sehnat po hobby marketech, sanitách ani spec. prodejnách pro bazény nějakou redukci a OBCHOD NEODPOVÍDÁ na mé dotazy a v nabídce žádnou redukci nenabízení.
Lehké složení i bez návodu, doporučuji ale dokoupit „tříventilový obtok“ (v hornbachu za 990) , kterým si nastavíte, zda bude voda kolovat přes ohřívač, nebo přímo do bazénu - pokud pomocí filtrace vysáváte dno bazénu, je lepší nastavit proudění mimo ohřívák z důvodu menších tlakových ztrát (větší sací výkon). V teplých dnech jsem se dostal na teplotu vody okolo 30°C ( necelý kubík vody v bazénu) Takovou teplotu vody bych v létě nikdy nechtěl, ale žena a dítě mají jiný názor...
- cenově výhodnější než jiné obdobné produkty
- výrobek bohužel nemá žádný systém upevnění na rám
Je OK
- jednoduch montaz, jinak super
- solidní konstrukce
- dost nekvalitně udělané šroubení, moc netěsní
- panel byl na třech místech děravý (o výstupní kontrole asi nikdy neslyšeli)
Objednala jsem si ohřev s průsvitným "sklem". Stejný jako byl v nabídce. Nejen že přišel produkt pozdě s čímž mi vznikly neplánované náklady, ale hlavně je na něm sklo mléčné, tento produkt jsem si mohla koupit v obchodě - ten jsem nechtěla, z toho důvodu jsem si jej objednala přes e-shop. A přišlo mi přesně to co jsem nechtěla. V nabídce nebylo naprosto žádné upozornění, že se jedná o produkt s mléčným "sklem".
- super cena/vykon
- Funguje, jak má, dnes jsme měli vodu 30 stupňů
- Výrobek není rovný jako na obrázku, ale to je jen estetický nedostatek, na funkci nemá vliv.
Nenáročnost, účinnost +++